Styczniowe zajęcia koła kulinarnego obfitowały w niezwykłe pyszności. Uczniowie przygotowali między innymi: andruty, serek z czosnkiem, pastę z tuńczyka. Przenieśliśmy się także do Włoch, robiąc spaghetti. W tym celu wykorzystaliśmy takie akcesoria kuchenne jak: talerze, miski, garnki, patelnie, sztućce, kuchenkę elektryczną, które szkoła pozyskała z programu Laboratoria Przyszłości. Uczniowie aktywnie uczestniczą w zajęciach i chętnie spożywają przygotowane przez siebie posiłki.

       W związku z projektem realizowanym w naszej szkole mogliśmy poczuć ducha technologii. Otóż na zajęciach ostatnio drukowaliśmy gadżety w 3D. Najpierw przygotowaliśmy projekt komputerowy, który później został sfinalizowany jako gadżet – breloczek. Niezwykła to była frajda móc stać się po części konstruktorem i zobaczyć, jak dalece posunięta jest dzisiejsza technologia. Dobrze wiemy, że drukarki 3D coraz częściej wykorzystywane są do projektowania innowacyjnych rzeczy w różnych dziedzinach, takich jak biologia, anatomia, czy inne. Należy dodać także, że przyjemność sprawiła nam współpraca w zespołach klasowych, dzięki którym każdy z nas mógł wykazać się kreatywnością i umiejętnościami technicznymi. Na pewno drukowanie 3D nie było aktem jednorazowym, a z ochotą będziemy je praktykować.